Olen Eija ja tämä on matkablogini. Mukavaa, että poikkesit tänne!


Blogin nimestä


Aloitin tämän blogin, kun irtisanouduin perinteisistä toimistotöistäni Lontoossa, pakkasin rinkkani ja lähdin yksikseni reissuun. Ajatuksenani oli rakentaa uraani maailmaa kiertävänä freelancer-yrittäjänä, jolla ei ole pysyvää osoitetta. Mutta kuten yleensä elämässä, asiat eivät menneet ihan niin kuin pienessä päässäni suunnittelin. Kun matkalaukkuelämää oli takana noin vuoden verran, törmäsin sattumalta työpaikkailmoitukseen, joka vaikutti niin lupaavalta, että siihen oli tartuttava. Hain paikkaa ja sainkin sen. Töiden myötä edessä oli jälleen muutto ulkomaille, tällä kertaa Barcelonaan, jossa aloittelen innosta puhkuen uutta elämääni ja yritän oppia espanjaa.


Aiheina kulttuurierot, kömmähdykset ja ulkosuomalaisuus


Koska olen jälleen kerran ulkosuomalainen, käsittelen kirjoituksissani paljon nimenomaan ulkosuomalaisuutta, suomalaisuutta, koti-ikävää ja kulttuurieroja. Joskus blogista voi lukea myös kuvauksia lyhyemmistä matkoista ja reissuillani sattuneita hassuja juttuja. Eniten minua kuitenkin kiinnostaa arki eri maissa. Useamman kuukauden reissullakin tunnen itseni pelkäksi turistiksi, jos en oikeasti asu matkakohteessa, tee töitä paikallisten kanssa ja opi paikallista kieltä. Lontoon ja Barcelonan jälkeen toivon voivani asua vielä monessa muussa maassa. Erityisesti minua houkuttaa Japani, sinne on vielä joskus päästävä.

Aina kun voin, yritän panostaa tekstien lisäksi myös kuvitukseen, olenhan hurahtanut valokuvaukseen. Matkakuvani löydät helpoimmin yhteen paikkaan koottuna Instagramista.


Muita aiheita


Vaikka en enää eläkään yhteen rinkkaan mahtuvilla tavaroilla, ajatusmaailmaani kuuluu olennaisesti myös eräänlainen minimalismi. Uskon vakaasti, että lähes jokaisella länsimaisella ihmisellä on naurettavan paljon liikaa tavaraa, eikä se tee meitä onnelliseksi.

Tahdon itse karsia elämästäni turhaa, elää hetkessä ja keskittyä rahan ja materian sijaan vapauteen ja uusiin elämyksiin. Minulle on tärkeää, että voin kuolinvuoteellani muistella kaikkia niitä upeita paikkoja, jotka näin, ja mahtavia ihmisiä, joihin tutustuin  en sitä asuntoa tai autoa, jonka omistin! Näistäkin aiheista on siis odotettavissa postauksia.

Tarvitseeko ihminen muka muuta kuin passin ja hammasharjan?

Toivottavasti viihdyt blogini parissa!


Jos pidät näkemästäsi, löydät minut itse blogin ja Instagramin lisäksi myös Facebookista, Blogilistalta ja Bloglovin'-sivustolta.