torstai 23. tammikuuta 2014

"Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa" todella pitää paikkaansa. Seuraava kuvasarja esittelee 20 maailman kauneinta ihmettä Instagram-kuvien välityksellä. Näihin kun pääsisi käymään!

1. Bioluminescent Bay, Vieques, Puerto Rico

Lähde: yuramaori
Viequesin saarella Puerto Ricossa panssarilevä saa meriveden hohtamaan sinisenä. 


2. Li-joki, Guangxi, Kiina

Lähde: joelsantosphoto
Li-joki on kuuluisa kauneudestaan ja karstimuodostelmista, jotka tuovat mieleen Vietnamin Halonginlahden. Parhaimmillaan Li-joki on huhti-toukokuussa sekä syys-lokakuussa.


3. Abraham-järvi, Alberta, Kanada

Lähde: natgeotravels
Joka talvi Kanadan Abraham-järven jäähän muodostuu mielenkiintoisia kuplia.


4. Devil's Pool, Victorian putoukset, Sambia

Lähde: andeve89
Syyskuusta joulukuuhun seikkailunhaluiset turistit voivat uida Victorianputousten yläpäähän muodostuneessa "paholaisen uima-altaassa".


5. Kiiltomatoluola, Waitomo, Otorohanga, Uusi-Seelanti

Lähde: thiago_souza95
Tuhannet kiiltomadot loistavat Waitomon kiiltomatoluolan pimeydessä Uudessa-Seelannissa.
 

6. Salar de Uyuni, Potosí, Bolivia

Lähde: cecirie
Salar de Uyunin suolatasanko sijaitsee yli 3,6 kilometrin korkeudessa Bolivian Andeilla. Sadekauden aikana joulu-maaliskuussa tasankoa peittää matala suolavesikerros, joka muodostaa maailman suurimman peilin.


7. Longshengin riisipellot, Guangxi, Kiina

Lähde: lyaruz
Longshengin riisipellot ovat parhaimmillaan touko-kesäkuussa, jolloin ne täyttyvät vedestä.

 

8. Hillier-järvi, Recherchen saaristo, Australia

Lähde: reddin115
Australian Hillier-järven vesi on vaaleanpunaista ympäri vuoden. Syytä vaaleanpunaiseen väriin ei tiedetä, mutta veden on todettu olevan täysin turvallista ihmiskäyttöön.


9. Zhangye Danxian maanmuodostuma, Gansu, Kiina

Lähde: jess3jessethomas
Zhangye Danxian erikoista maanmuodostumaa ei heti uskoisi todeksi. Sateenkaaren väreissä hehkuvat kukkulat ovat eräs Unescon maailmanperintökohteista.


10. Antelope-kanjoni, Page, Arizona, USA

Lähde: natgeotravels
Tämä valokuvaajien suosima kanjoni sijaitsee Navajo-alkuperäiskansan mailla Arizonassa.


11. Retba-järvi, Senegal

Lähde: laylaroselee
Retba-järven vaaleanpunaisen värin aiheuttaa dunaliella salina -viherlevä, joka muodostaa punaista pigmenttiä. Väri on erityisen voimakas kuivan kauden aikaan. Joissakin osissa järveä veden suolapitoisuus on 40%, mikä helpottaa järvessä kellumista.


12. Reed Flute -luola, Guilin, Guangxi, Kiina

Lähde: mattbg
Tässä kalkkikiviluolassa voi ihailla sekä stalagtiittejä että stalagmiittejä. Luolan seiniltä on löydetty kirjoituksia, joista vanhimmat on luotu jo vuonna 792.


13. Caño Cristales -joki, Serrania de la Macarena, Kolumbia

Lähde: paraiso2014
Maailman kauneimmaksikin kutsuttu joki loistaa keltaisena, vihreänä, sinisenä, mustana ja varsinkin punaisena. Joki tunnetaankin myös nimillä "Viiden värin joki" ja "Nestemäinen sateenkaari". Paras matkailuaika kestää heinäkuun lopulta joulukuun alkuun.


14. Havaijin saari, USA

Lähde: onig_104
Havaijin saarella sula laava kohtaa valtameren.


15. Marble Caves, General Carrera -järvi, Patagonia, Chile

Lähde: emily__turpin
Paikalliselta nimeltään luolat ovat Las Cavernas de Marmol. Luoliin pääsee vain veneellä ja niiden ulkonäkö vaihtelee veden määrän mukaan. Sään salliessa luolissa voi myös meloa.


16. Banaue, Ifugao, Filippiinit

Lähde: doronina_tanya
Banauen riisipellot raivattiin rinteisiin jo 2000 vuotta sitten. Filippiineillä peltoja kutsutaankin maailman kahdeksanneksi ihmeeksi.


17. Pamukkale, Denizli, Turkki

Lähde: scharschar
Pamukkale on turkkia ja tarkoittaa puuvillalinnaa. Puuvillalinnan päällä sijaitsi muinainen Hierapoliksen kaupunki, ja kaupungin kalkkirinteillä sijaitsevissa kuumissa lähteissä kylvettiin jo ennen ajanlaskumme alkua.


18. Kristalliluola, Skaftafell, Islanti

Lähde: geolio
Vatnajökull-kansallispuistossa sijaitseva Kristalliluola on Islannin kauneimpia nähtävyyksiä ja erityisesti kiipeilijöiden suosiossa.


19. Door to Hell, Derweze, Turkmenistan

Lähde: oneofftravel
Halkaisijaltaan 70 metrinen "Ovi Helvettiin" syntyi vuonna 1971, kun osa maasta romahti Neuvostoliiton suorittamien poraustöiden alta. Maasta purkautui kaasua, joka päätettiin kuluttaa loppuun polttamalla. Palon uskottiin sammuvan muutaman päivän kuluessa, mutta se on voimissaan vielä tänäkin päivänä.


20. Sokotran saaristo, Jemen

Lähde: yusef80
Sokotra on Jemenille kuuluva neljän saaren ryhmä Intian valtameressä. Saariryhmä on valittu Unescon maailmanperintöluetteloon rikkaan ja omalaatuisen kasvistonsa ansiosta. Yli kolmasosaa Sokotran noin 800 kasvilajista ei esiinny missään muualla maailmassa. Kuvan dracaena cinnabar -puuta kutsutaan lohikäärmeen veri -puuksi, koska siitä saadaan punaista väriainetta.
Tämä postaus on osa kansainvälistä Instagram Travel Thursday -tempausta, jossa merkitään (yleensä) omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Tarkoituksena on helpottaa matkakuvien etsimistä ja vahvistaa Instagramia matkainspiraation lähteenä. Oma Instagram-profiilini löytyy nimellä @iidja.

Suomessa IGTravelThursday-tempauksen järjestäjiä ovat Running with Wild HorsesDestination Unknown ja Kaukokaipuu.25 kommenttia:

 1. Pamukkalessa on tullut käytyä joskus teininä äitini kanssa ja kiiltomatoluola meni juuri seuraavan kuukauden tai kahden vierailulistalle. Upeita paikkoja ja kuvia, toivottavasti Islannissakin tulisi tänä vuonna vielä käytyä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa, raportoi sitten, millaista kiiltomatoluolassa oli! Ja nauttikaahan reissusta! :)

   Poista
 2. Suurimmasta osasta paikoista en ole ennen kuullutkaan, joten tämän lukeminen kasvatti kyllä must see -listaa taas muutamalla kohdalla :) Luontonähtävyydet ovat useimmiten juuri niitä upeimpia.

  VastaaPoista
 3. Noniin, tämän postauksen myötä mun must see-matkailulista pidentyi huimasti. Nuo Kiinan kohteet meen tsekkaa kyllä eka :)

  VastaaPoista
 4. Ja näin sitä taas oppi uusia juttuja tästä upeasta pallosta. Kiitos. Huikeita ja kauniita kuvia! Ja muutama kohde meni myös minun listalle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan uskomattomia paikkoja kyllä löytyy maailmasta, hassua ettei näistä kuule useammin.

   Poista
 5. Huhhuh, aivan käsittämättömän hienoja paikkoja olet valinnut! Kiitos inspiroivasta postauksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva jos tykkäsit! :) Maailma on pullollaan inspiroivia paikkoja.

   Poista
 6. Mahtavia paikkoja; etenkin Abraham-järvi ja kiiltomatoluola kiinnostavat. Pitääpä laittaa nämä korvan taakse!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni (amatööri)valokuvaaja mussakin hinkuaa tuonne Abraham-järvelle!

   Poista
 7. Maailma on niin täynnä huikeita paikkoja ja kaikkialle haluaisin! Tuo Bolivia on jostakin syystä noussut oman must visit-listan kärkipäähän viime aikoina. Sinne on päästävä, mutta niinkuin tämäkin lista antoi ymmärtää, maailman ihmeet eivät lopu kesken! :)

  VastaaPoista
 8. Whoah, johan oli paikkoja! Tuosta Abraham järvestä en ole kuullutkaan, piti heti näyttää se geologi-poikaystävälleni! Mahtavia paikkoja kyllä kaikki..Nuo pinkit järvet olisivat kyllä aika vinkeä saada omallekin kameralle ikuistettua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja mä haluaisin uimaan niissä! Mikäs sen parempaa kuin kellua pinkissä järvessä. :D

   Poista
 9. Ehkä ihanin Instagram-postaus ikinä! Wow mitä paikkoja, pari tuttuakin kohdetta Australiasta & Turkista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Veera! :) Mä olen näistä käynyt toistaiseksi vain Pamukkalessa.

   Poista
 10. Vau mitä paikkoja! Mä lähtisin tuonne Kanadan Albertaan vaikka heti, myös Uyuni ja kiiltomatoluola houkuttais... :)

  VastaaPoista
 11. Upeita kuvia olit löytänyt! Voi kuinka haluaisi käydä ihan kaikkialla :) Näistä olen nuo Waitomon kiiltomatoluolat nähnyt ja oli kyllä kuin tähtitaivas olisi ollut muutaman metrin päässä. Puerto Ricossa en tuolla Viequesin bioluminescent-lahdella käynyt, mutta sieltä pääsaarenkin puolelta löytyy muutama vastaava. Esimerkiksi Fajardosta vain parin tunnin päästä pääkaupunki San Juanista. Aivan uskomaton kokemus, kelluminen tähtitaivaalla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt olen vähän kateellinen! Toi Puerto Rico kuulostaa ihan käsittämättömän hienolta! Sen takia se onkin listalla ykkösenä. :)

   Poista
 12. Uskomattoman kauniita paikkoja! Suoraan bucket listille kaikki. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on kanssa melkein kaikki nuo vielä käymättä, joskin toukokuussa kävin Kiinassa Li-joella, Reed Flute -luolissa ja Longshengin riisipelloilla. Luonto on siellä kyllä ihan mieletöntä, vaikka en muuten niin suuri Kiinan fani olekaan.

   Poista
 13. Nyt tuli sellainen "Pakko päästä tuonne" -tunne kun katselin näitä! Aivan mahtavia paikkoja!!

  VastaaPoista