torstai 4. syyskuuta 2014

12.44
2
Kuva: Rob Smith
Tämä kirjoitus ei oikeastaan kuulu tänne, mutta en keksi enää, mitä muutakaan yrittäisin. Yksi hyvä kaverini tuntuu kadonneen jäljettömiin. Näin hänet viimeksi helmikuussa ennen kuin lähdin Nepaliin. Kävimme syömässä ja kävelimme illan ympäri Helsingin katuja. Kaikki vaikutti olevan niin kuin ennenkin, arkisen hyvin.

Heinäkuussa palasin Suomeen kesänviettoon ja suunnittelin järjestäväni iloisen jälleennäkemisen. Tekstasin kaverilleni, mutta en saanut vastausta. Yritin uudelleen, yhtä laihoin tuloksin. Seuraavaksi kokeilin sähköpostia, mutta meilini tuli bumerangina takaisin. Kaverini gmail-osoite oli suljettu. Vaihdoin kaverini työmeiliin, mutta en saanut sieltäkään vastausta. Se ei sinänsä ollut ihme, olihan heinäkuu ja kaverini saattoi olla lomalla.

Soitin kaverilleni pari kertaa, mutta puheluihin ei vastattu. Kysyin yhteisiltä ystäviltämme, ovatko he kuulleet kaveristani mitään. Eivät olleet. Hekin aloittivat soittelu- ja tekstailurumban, mutta kukaan ei saanut yhtäkään vastausta. Lopulta joku puki sanoiksi sen, mitä kaikki ajattelivat: "Pitäisikö tästä huolestua?"

Mietimme porukalla, miten saisimme kaveriimme yhteyden, jos puhelin ja sähköposti eivät toimi. Facebookista kaverimme oli lähtenyt jo ajat sitten, joten siitäkään ei ollut apua. Pitäisikö vain mennä hänen ovelleen koputtamaan? Lopulta yksi meistä muisti, että tuntee kaverimme työkaverin. Ehkä töissä tiedettäisiin enemmän.

Ja tiedettiinhän siellä, joskin niistä tiedoista mysteeri vain syveni entisestään. Selvisi, että kaverimme oli irtisanoutunut kesällä ja muuttanut "johonkin ulkomaille, ehkä Hollantiin". Olisi siis turha käydä hänen entisellä ulko-ovellaan koputtelemassa.

Miten kaverinsa löytää "jostain ulkomailta, ehkä Hollannista"? En tiedä, siksi tämä kirjoitus. Olen joskus antanut kaverilleni tämän blogin osoitteen, mutta en tiedä, käykö hän täällä. Jos siis luet tätä ja tunnistit itsesi, niin meillä on ikävä sinua. Ole kiltti ja ota ainakin sen verran yhteyttä, että tiedetään, että olet kunnossa!


2 kommenttia:

  1. :( Ikäviä tällaiset, ihmisellä kun on oikeus kadota vaikka se aiheuttaisikin huolta lähipiirille. Pystyttekö ottamaan yhteyttä tyypin sukulaisiin? Ehkä he pystyisivät raottamaan mysteeriä? Voihan olla, että kaverisi on uuden yllättävän elämäntilanteen edessä vain unohtanut päivittää tietonsa teille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että kaverilla on vaan niin kivaa ja kiire uudessa maassa, ettei ole ehtinyt ilmoitella! Mutta oli miten oli, joku päivitys olisi tosi tervetullut, varsinkin, kun ei ole yhtään tämän henkilön tapaista vain kadota maisemista.

      Mietittiin porukalla, mutta kukaan meistä ei muista kaverin sukulaisten nimiä. :( Olen kyllä heillä joskus kyläillyt, mutta siitä on niin monta vuotta, etten muista enää osoitettakaan.

      Poista