maanantai 9. maaliskuuta 2015

Olen tähän asti elänyt autuaasti siinä uskossa, että Barcelonan lempinimi on tuttavallisesti Barca, mutta eipä kuulemma olekaan! Tiesittekö te tätä? Älkää nyt sanoko, että kaikki tiesitte?

Koska näin kymmenisen minuuttia myöhemmin olen kumminkin Barcelona-terminologian suhteen jo ihan pro, kokosin yhteen näppärän pikku sanaston, jonka avulla kaikki halukkaat voivat viilata pilkkua ja hankkia vähällä vaivalla näsäviisaan besserwisserin maineen.

Barca, Barça vai Barna?


Kuva: Antonio Bravo
Barca (lausutaan barka) on kyllä espanjaa, mutta ei tarkoita ältsykivaa uutta kotikaupunkiani, vaan jonkinmoista venettä! Juuri muuta se ei sitten kai tarkoitakaan.


Kuva: Antonio Gil
Barça (lausutaan Barsa) ei sekään ole se kaupunki, vaan Barcelonan jalkapallojoukkue, kuten kaikki penkkiurheilijat jo tiesivätkin.


Kuva: Ze Valdi
Barna (lausutaan Barna) on vihdoin se kaupunki! Jos nimi ei miellytä, niin Barcelona voidaan kyllä lyhentää myös lentokenttätyyliin BCN.


6 kommenttia:

 1. Tää oli mullekin aikamoinen shokki, mutta selvisi vasta muutaman kuukauden kaupungissa asumisen jälkeen. Hyvä, että olet sivistänyt itseäsi ennen sinne muuttamista ;) En kyllä oikein vieläkään osaa kutsua kaupunkia Barnaksi, joten olen sitten tyytynyt tuohon BCN -versioon, mikä ei sitten taas puheeseen ihan niin helposti luonnistu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se Barna ei kyllä mullekaan tule yhtään luontevasti, ainakaan vielä. Pitää jatkaa harjoituksia. :)

   Poista
 2. Jalkapallon ystävänä olen ehtinyt "sivistää" itseäni tämän osalta jo, mutta jostain syystä kaupungin lyhentäminen Barcelonasta ei ole toistaiseksi onnistunut, joten sillä koko nimellä mennään :). Ehkä se muuttuisi, jos siellä asuisi? Raportoi myöhemmin käykö sinulle näin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama vika toistaiseksi! Vaikka tuon Barna-nimen nyt sitten tiedänkin, niin en ole kyllä vielä kertaakaan puhunut Barcelonasta Barnana. En vaan saa sitä puristettua suustani (eikä Suomessa varmaan edes tajuttaisi, mistä puhun). Mutta jos sitä Barcelonassa oikeasti käytetään, niin ehkä se sitten tarttuu. Tarkkailen tilannetta ja raportoin myöhemmin. :)

   Poista
 3. Whaaaat?! Nyt tuli kyllä ihan puskista :D Kiitos tiedosta, eipähän tule käytettyä jatkossa väärää termiä :D Tää menee vähän samaan kategoriaan kuin se, että jenkkien mielestä San Franciscoa ei saa missään nimessä kutsua San Franiksi, se on kuulemma niiiiin landea, hah.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jess, en siis ollut ainoa, joka ei tiennyt! :D

   Onko sille San Franciscolle sitten joku jenkkien hyväksymä lyhenne? Koska lyhentäähän sen haluaa, kun on noin pitkä nimi.

   Poista