keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Kuva: Miquel Gonzalez Page
Lueskelin puolihuolimattomasti yhtä Barcelonan muuttotiimini lähettämistä maahanmuuttajan raamatuista, kun silmiini sattui kaiken toiston ja jaarittelun seasta seuraava, kertakaikkisen ihana lause:

"There are 17 public holidays in Barcelona each year."


Siis 17 yleistä juhlapyhää! Seitsemäntoista! Vertailun vuoksi Suomessa taitaa olla 11 ja Englannissa 8. Englannin eduksi on kylläkin luettava se, että jos juhlapyhä sattuu osumaan viikonlopulle, se vain siirtyy seuraavalle maanantaille. Lontoossa ei koskaan joulun aikaan tarvinnutkaan miettiä, onko kuluva vuosi nyt lomien kannalta niitä hyviä vai huonoja.

Espanjassa on käsittääkseni sama harmillinen systeemi kuin Suomessa eli jos juhlapyhä osuu viikonloppuun, se menetetään. Mutta ei se mitään, koska noin muuten Kataloniassa on osattu ajoittaa juhlapyhät paremmin kuin hyvin. Vapun ja juhannuksen lisäksi myös Suomen itsenäisyyspäivä on yleinen vapaapäivä, mikä on ihan mahtavaa, koska kyllä Lontoon toimistolla olikin vaikeaa salavihkaa tihrustaa Linnanjuhlien nettilähetystä ja yrittää bongata juuri se puoliminuuttinen, jolloin yksi (aina yhtä ihana ja edustava) kaverini on kättelyvuorossa.

Ihan huippua ainakin omalla kohdallani on myös se, että Barcelonassa syntymäpäiväni on yleinen vapaapäivä! Harmi vaan, ettei se dagen efter taida olla...


0 kommenttia:

Lähetä kommentti