torstai 12. joulukuuta 2013


Lontoossa sataa aina. Graniitinharmaat pilvet roikkuvat alhaalla kaupungin yllä, kun suuret vesipisarat vihmovat taivaalta. Pian kadulle muodostuu lätäkköjä, ja kun kaksikerroksinen bussi roiskauttaa vettä jalkakäytävälle, suurkaupungin värivalot tanssivat hetken asfaltilla. Joku ehkä huomaa värien kauneuden, mutta nostaa pian katseensa takaisin ohi kiiruhtaviin ihmismassoihin. Vastassa on sateenvarjomeri, joka elää ja liikkuu ylös alas ihmisten väistellessä toisiaan. Onko kaupunkia, joka olisi kuuluisampi sateestaan kuin Lontoo?


Ei ehkä, mutta pitäisi olla. Esimerkiksi Helsinki. Wikipedian mukaan Lontoossa sataa keskimäärin 145 päivänä vuodessa. Helsingin vastaava luku on huikeat 182 päivää. Nyt joku siellä jo huomauttaa, että suuri osa Helsingin sateista tulee lumena. Totta. Siispä vähennetään tilastoista neljä talvikuukautta ja tehdään uusi vertailu pelkästään maaliskuusta lokakuulle. Näin laskemalla Lontooseen jää 92,2 sadepäivää ja Helsinkiin 108. Siinä on 15,8 päivän ero.


Uskomatonta kyllä seuraavakin väite pitää paikkaansa. Millimetreissä mitattuna jopa Roomassa sataa enemmän kuin Lontoossa, joskin varsinaisia sadepäiviä Roomassa on sentään reilusti Lontoota vähemmän.
Tämä postaus on osa kansainvälistä Instagram Travel Thursday -tempausta, jossa merkitään omia matkailuaiheisia kuvia tunnisteella #IGTravelThursday. Tarkoituksena on helpottaa matkakuvien etsimistä ja vahvistaa Instagramia matkainspiraation lähteenä. Oma uusi ja kiiltävä Instagram-profiilini löytyy nimellä @iidja.

Suomessa IGTravelThursday-tempauksen järjestäjiä ovat Running with Wild Horses, Destination Unknown ja Kaukokaipuu.


10 kommenttia:

 1. Ja Bergenissä sataa 202 päivänä vuodessa! Tosin kun itse opiskelin siellä meneillään oli kuivin kausi koskaan, joten koin kaupungin kovinkin kauniina, ja kuivana! Mielestäni osa Brittien saarten viehätystä on juuri sade, vaikka eihän se ole kovin kiva jos koko ajan tulee vettä... Upeat kuvat, muuten!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vau, 202 päivää on jo melkoista sadetta! Bergen vaikuttaa silti tosi kivalta kaupungilta, vähän harmittaa, kun olin joskus ihan siinä lähistöllä kesätöissä, mutten silti päässyt käymään Bergenissä.

   Meillä oli muuten täällä Lontoossa myös yksi talvi varmaan kuivin kausi ikinä ja sen perään sitten satoi koko kesän. Oli vähän hassua, kun mediassa toitotettiin, että on hirveä drought menossa, vaikka vettä oli tullut melkein joka päivä kuukausikaupalla ja tuntui jo, ettei sade ikinä lopu.

   Poista
 2. Harvoin Lontoossa on satanut kun siellä on tullut käytyä ja aina ihmettelin, että missä se sateinen Lontoo oikein on. Nyt se selvisi sitten, meinaan eihän siellä siis sadakaan niin paljoa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se! Luulen, että esim. Walesissa ja muualla Iso-Britanniassa kyllä sataa enemmän kuin Lontoossa, ehkä se maine sateisena kaupunkina tulee sieltä? Ainakin tuntuu, että aina kun sääkarttaa katsoo, niin Lontoo on Iso-Britannian kuivin ja lämpimin paikka.

   Poista
 3. Ihana postaus kerrassaan. : ) Ja muuten oikeassa olet, milloinka täällä olisi viimeksi satanut? Niinpä. Tämä on varmaan jokin stereotypia joka on kaikilla Englannista, tosin Lontoossa se ainainen sade ei pidä paikkaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, itsekin tänne muuttaessani olin varautunut ainaiseen sateeseen, mutta yllätyin, kun ei täällä sitten satanutkaan niin paljoa. Suomen kaverini eivät kyllä usko vieläkään, ettei täällä aina sada, ja kyselevät, että miten jaksan sitä ainaista kamalaa säätä ja huonoa kahvia. En kyllä tiedä, mikä täkäläisessä kahvissakaan on vikana, hyvin uppoaa ainakin muhun. :D

   Poista
 4. Vaikka sadetta paljon parjataan, on siinä kuitenkin jotain romanttista ja melankolista, joka tavallaan uppoaa minuun. Ehkä osasyy on se, että olen asunut Alaskan pääkaupungissa, jossa sataa 222 päivää vuodessa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, 222 päivää! Alaska olisi kyllä mielenkiintoinen kokea joskus! Joku noissa arktisissa paikoissa vetää puoleensa, haluaisin myös Grönlantiin.

   Ja kyllä, sade voi olla myös tunnelmallista, varsinkin jos kuuntelee sisällä, kuinka se ropisee kattoon. :) Plus sadetta on kiva valokuvata!

   Poista
 5. Olipa todella mielenkiintoinen postaus :)

  VastaaPoista