maanantai 16. joulukuuta 2013

Kuva: mckaysavage

Britit tietävät Suomesta kaikenlaista:

Britti: "Vitsi suomi ja ruotsi on kyllä lähellä toisiaan, ne kuulostaakin IHAN samalta!"
Minä: "On on on. Siis ihan lähisukukieliä. Maailman kielistä ruotsia lähemmäs ei juuri pääse...no paitsi nyt tää sun oma kielesi englanti ja sitte tietty ranska, italia, venäjä, farsi, urdu, hindi ja kaikki muut indoeurooppalaiset kielet."

Britti: "Suomi on joku niistä kolmesta maasta siellä pohjosessa, en vaan koskaan muista missä järjestyksessä ne on."
Minä: "No mut hei, sä voit ajatella tän asian sillai, että Norja on se eka täältäpäin, kun se on kerta teidän naapurimaa."

Britti: "Vitsi Suomessa on varmaan hieno asua, kun siellä on niin paljon vuoristoa."
Minä: "Juu, Kilpisjärven mahtava Saana on kyllä aika mahtava. Sillä toisella vuorella, mikä meillä on, en oo koskaan käyny, niin siitä en osaa sanoa."

Britti: "Sä kun oot skandinaavi, niin sullahan on viikinkiverta."
Minä: "Met olimma kyllä ihan pohjoismaisen puolueettomasti omissa mettissämme sillä aikaa, ku noi skandinaavit rällästi maailmalla."

Britti: "Niissä Neuvostoliittoa vastaan sodituissa sodissa te pärjäsitte aika hyvin sen takia, kun suomalaiset sotilaat oli hyviä luistelijoita."
Minä: "Kyllä näin on. Kansa luisteli."


Britti: "Kaikki aina naureskelee sille, miten helposti Saksa toisessa maailmansodassa valtas Ranskan, mutta helppokos Brittilää oli puolustaa, kun se on saari. Sama homma noissa Suomen ja Neuvostoliiton välisissä sodissa, saaria ei oo niin helppo vallottaa. Ai eiks Suomi oo saari? No mut ei teillä kuitenkaan oo maarajaa Venäjän kanssa."
Minä: "Nii ei meillä...tai no siis on meillä toi pieni tuhannen kilometrin itäraja kyllä, mutta helppokos sitä on puolustaa, kun te ulkkarit ette ees muista, missä järjestyksessä Suomi, Ruotsi ja Norja kartalla on."



2 kommenttia:

  1. EN KESTÄ! Nauroin niin paljon tuossa "kansa luisteli" -kohdassa, etten meinannut saada happea. Britit ja niiden valtava yleissivistys <3

    Ps. Musta on tosi outoa, ettei britit todellakaan osaa sijoittaa Norjaa, Ruotsia ja Suomea kartalle (tai siis tiedä missä järjestyksessä ne on). Oon varmaan kolme kertaa nähnyt telkkarista dokkareita siitä, kuinka Norjan ja Brittien luonnossa on paljon samankaltaisuuksia, koska maat silloin joskus aikojen alussa olivat yhdessä ennen kuin lähtivät erkaantumaan. Selitin tästä joskus poikaystävälle, ja se vaan katso mua sellasella "häh" -ilmeellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta toi luistelujuttu oli kanssa ihan mahtava! Jos sitä nyt ihan logiikallakin miettii, että missä haluis olla, jos ympärillä on vihulaisia aseineen, niin tietty mahdollisimman avoimella paikalla keskellä järveä! :D

      Norja ei tosiaan ole kaukana Briteistä, sinnehän pääsee sieltä laivallakin. Plus Suomi, Ruotsi ja Norja on kaikki maantieteellisesti suht isoja maita, joiden rajat ei oo viime aikoina hirveesti muuttuneet, että kuinka vaikeeta se nyt voi olla muistaa, mikä niistä on mikä?! :D

      Poista